Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Widget HTML #1

(DOWNLOAD) "European Energy Supply Security and Turkey: Oil, Natural Gas and Integration/Avrupa'nin Enerji Arz Guvenliginde Turkiye: Petrol, Dogal Gaz Ve Entegrasyon / (Report)" by Uluslararasi Iliskiler / International Relations " eBook PDF Kindle ePub Free

European Energy Supply Security and Turkey: Oil, Natural Gas and Integration/Avrupa'nin Enerji Arz Guvenliginde Turkiye: Petrol, Dogal Gaz Ve Entegrasyon / (Report)

📘 Read Now     📥 Download


eBook details

  • Title: European Energy Supply Security and Turkey: Oil, Natural Gas and Integration/Avrupa'nin Enerji Arz Guvenliginde Turkiye: Petrol, Dogal Gaz Ve Entegrasyon / (Report)
  • Author : Uluslararasi Iliskiler / International Relations
  • Release Date : January 01, 2009
  • Genre: Politics & Current Events,Books,
  • Pages : * pages
  • Size : 345 KB

Description

Giris Soguk Savas sonrasi donemde enerji kaynaklanaa erisim guvenligi, ulkeler arasinda onemli bir rekabet alanidir. Cesitli ulkelerin enerjiyi stratejik arac olarak kullanmak icin saldirgan dis politika izledikleri gorulmektedir. Nitekim Irak'm 1990'da Kuveyt'i isgali ve ABD'nin 11 Eylul sonrasi donemde Afganistan ile Irak'i isgali gibi ornekler kuresel enerji rekabetinin daha iyi anlasilmasini saglamistir. Rusya'nin son donemlerde enerjiyi bir dis politika araci olarak kullanmasi da dikkat cekicidir. Diger yandan ABD'nin ve ozellikle son yillarda enerji tuketimi artan Cin'in enerjiyi dis politikalarmin merkezine yerlestirmelerine karsin, AB'nin enerji guvenligi konusunda Birligin tuketimini garanti altina alan anlasmalar ve iliskiler hususunda uzlasamadigi gorulmektedir. AB ulkelerinin enerji guvenligi sorununa bireysel cozumler aramalari, Birligin 2006, 2007 ve 2008 basinda Rusya'dan kaynaklanan kisa sureli enerji krizlerinden etkilenmesine yol acmistir. Yasanan enerji krizleri arz guvenliginin yam sira erisim guvenliginin de onemini ortaya koymustur.


PDF Ebook Download "European Energy Supply Security and Turkey: Oil, Natural Gas and Integration/Avrupa'nin Enerji Arz Guvenliginde Turkiye: Petrol, Dogal Gaz Ve Entegrasyon / (Report)" Online ePub Kindle